Zaigrajte damu na internetu!

Dr. sc. Goran Igaly, voditelj razvoja projekta izrade mrežnih rječnika Taktike Nove, poziva Vas da se prijavite na stranicu E-Dama i izazovete ga na partiju dame. Važno je da u trenutku izazivanja gospodina Igalyja imate minimalno 1350 bodova ili odigranih 10 partija. Ako pobijedite, darujemo Vam jednogodišnju pretplatu na EH.Pro, DH.Pro ili tri Home rječnika po izboru. U slučaju neriješenog rezultata poklanjamo Vam jednogodišnju pretplatu na neki od Home rječnika. Ako, pak, izgubite, nadamo se da ste se barem dobro zabavili! :-)

E-Dama danas je vodeće svjetsko mjesto za igranje dopisne dame. Okuplja oko 200 damista iz 35 zemalja svijeta, a ondje se redovito održava i svjetsko prvenstvo u stopoljki (međunarodna dama). Ako ste početnik, savjetujemo Vam da najprije igrate s drugim početnicima jer na toj stranici igraju i velemajstori iz dviju najjačih damističkih zemalja, Nizozemske i Rusije!


Kratku povijest i pravila dame na hrvatskom jeziku potražite na Wikipediji, a ovdje uživajte u snimci prelijepe kombinacije koju je senegalski velemajstor proveo na jednoj simultanci 1962. godine!

Božidarevićeva 13, Zagreb | 01 2326 100 | info@taktikanova.hr | www.facebook.com/taktikanovadict/